«Ми різні, але не поділені. Поділ між українцями намагаються створити політики», – Глава УГКЦ
  • Срд, 26/02/2014 - 10:37

Блаженніший Святослав закликав міжнародну спільноту до максимальної уваги до подій, що зараз відбуваються в Україні, наголосивши, що «небезпека ще не минула».
 

Про це він сказав у Римі під час прес-конференції для представників італійських та міжнародних ЗМІ, акредитованих при Апостольській Столиці.

«У деяких регіонах України лунають сепаратистські заклики із зазіханнями на територіальну цілісність України. Європа не повинна себе ізолювати від цих проблем, адже раніше чи пізніше вони зачеплять кожного європейця», – зазначив Глава Церкви.

Відповідаючи на запитання журналіста італійської газети «Месаджеро» про роль Росії в загостренні ситуації в Україні, Глава УГКЦ зазначив, що «до нас надходять певні тривожні сигнали, які посилає нам російський уряд, і це нас насторожує, однак заява Держдуми про повагу до територіальної цілісності України, як і інші заяви, зроблені в минулому, дають нам підстави сподіватись, що ані Росія, ані будь-яка інша країна не дозволять собі зазіхати на суверенітет Української держави».

Глава УГКЦ переконаний, що в українському суспільстві немає підстав для розгортання громадянської війни: «Ми різні, але не поділені. Поділ між українцями намагаються створити політики для своїх політичних цілей. Майдан довів, що українці є єдиним народом у своєму прагненні жити в мирній країні».

Департамент інформації УГКЦ