«Ми відклали скликання VІІ сесії Патріаршого Собору, але праця Секретаріату має продовжуватися», – Блаженніший Святослав
  • Птн, 10/07/2020 - 13:52

Про це сказав Блаженніший Святослав 9 липня 2020 року під час чергової онлайн-зустрічі з членами Секретаріату VІІ сесії Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви.

Предстоятель УГКЦ висловив бажання періодично збиратися в онлайн-форматі, щоб й надалі працювати над приготуванням VІІ сесії Собору. На його переконання, ключовим моментом діяльності є контакт з єпархіями та екзархатами світу.

Ще однією темою онлайн-зустрічі стало питання життя і діяльності Церкви в сучасних умовах посткоронавірусного світу. Блаженніший Святослав закликав про це роздумувати спільно з Синодальною робочою групою з опрацювання Душпастирського плану УГКЦ.

Всецерковний Собор Української Греко-Католицької Церкви на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ», мав відбутися 26–29 серпня 2020 року в м. Львові, але з огляду на пандемію короновірусної інфекції COVID-19, було перенесено його проведення на друге півріччя 2021 року.