Ми, як християни, повинні зробити все, щоб воїни, які повертаються із фронту не чули себе покинутими, - Владика Дмитро
  • Нед, 10/05/2015 - 11:47

9 травня у приміщенні Єпархіального управління Бучацької єпархії пройшла зустріч духівників та лідерів харизматичних спільнот УГКЦ.

У ній взяли участь 35 осіб: духівники спільнот, лідери та заступників (2-3 осіб зі спільноти). Зустріч традиційно розпочалася із Божественної Літургії, яку очолив Владика Дмитро (Григорак). Опісля Архієрей Бучацької єпархії звернувся із словом до учасників, на тему: «Участь спільнот в духовній боротьбі народу та зцілення ран війни».

«Війна зараз проходить на 3 фронтах, відповідно і каліцтва бувають 3 видів: фізичне, духовне і душевне. Фізичне каліцтво насправді є найменш важким, це різноманітні травми і каліцтва. Духовне – проходить у наших думках, воно здійснюється через дезінформацію та своєрідне зомбування через фальш у ЗМІ. Третє, найстрашніше – це духовне каліцтво і відчуття непотрібності та покинутості. На даному етапі, ми, як християни, повинні зробити все, щоб воїни, які повертаються із фронту, у наші домівки не чули себе покинутими. Ми повинні оточити їх турботою і любов’ю. Повинні допомогти їм повернутися назад у життя в спільноті. Часто ми нарікаємо і зводимо все до песимізму. Заспокойтеся і знайте, що Господь з нами. Надзвичайно важливо зцілюватись Божим словом, щоденно його читаючи. Якщо Господь підняв нас на якісь справи і допускає терпіння, знайте, що Він водночас веде нас до перемоги, Він керує цим процесом. Наш ворог вважав, що все прорахував наперед. Держава розвалена, армія розвалена, що вони зможуть нас взяти голими руками, проте ми досі стоїмо. Господь з нами, тоді хто проти нас! – це не є видумка чи це твердження не відноситься навіть до сфери віри, це реальні факти, які ми можемо бачити тут і тепер. Особи, які повертаються з фронту мають загострений інстинкт самозбереження, ми не маємо права їх осуджувати, коли вони повертаються. Ми повинні їх підтримати. Не має зараз більшого служіння, як служіння воїна-захисника: солдата і священика! Байдужість, у даний час, є найбільшим ворогом, кожен з нас зараз на війні. Від зусиль і виконання обов’язків кожного, залежить наша перемога» – владика Дмитро (Григорак).

О 14:00 розпочалося ділення думками про почуте слово владики та обговорення планів на майбутнє, також учасники мали можливість задавати питання. Після чого всі взяли участь у молитві прославлення за Україну. Завершився з’їзд архієрейським благословенням.