Ми занадто звикли до переслідувань,- міністр закордонних справ Ватикану
  • Втр, 28/07/2020 - 11:29

Релігійна свобода – це лакмусовий папірець дотримання прав людини, – зазначив Архиєпископ Пол Галлахер під час 72-ї Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Він нагадав, що кількість переслідуваних християн у світі зростає. Згідно з доповіддю, підготованою на замовлення Міністерства закордонних справ Великобританії, послідовники Христа є найбільш переслідуваною релігійною групою у світі.

Висновок, що випливає з документа, є як холодний душ для християн: ми звикли до переслідувань і вважали це частиною нашої дороги. Як результат, наші дії, спрямовані на протидію насильству, були неадекватними щодо масштабу явища. «Це помилка, яка може мати серйозні наслідки не лише для Церкви, але й для всіх сучасних суспільств. Без захисту релігійної свободи, права людини взагалі поставлені під загрозу», – сказав Архиєпископ Пол Галлахер.

На його думку, Великобританія повинна подбати про резолюцію Ради Безпеки ООН, яка зобов'язуватиме всі країни Близького Сходу та Північної Африки захищати християн та дозволяти спостерігачам ООН контролювати заходи безпеки.

Архиєпископ Пол Галлахер також запропонував шукати нові слова, такі як христофобія, щоб допомогти описати дискримінацію християн так само, як ісламофобія та антисемітизм використовуються для висвітлення актів насильства щодо мусульман та євреїв.

Доповідь закликає Великобританію ввести санкції щодо країн, де переслідують християн, та створити фонд допомоги переслідуваним християнам та опіки для тих, хто втік від переслідування. Важливі не тільки дії в глобальному масштабі, але й спосіб життя кожного з нас. «Варто докласти зусиль, щоб жити в гармонії з совістю не лише в релігійній сфері. Через брак совісті ми занедбуємо права людини. На жаль, зараз ми спостерігаємо її ерозію на Заході», – сказав міністр закордонних справ Ватикану.