Мінськ збере католицьких єпископів з усієї Європи
  • Нед, 09/10/2016 - 13:52

Наступне пленарне засідання Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE) пройде з 28 вересня по 1 жовтня 2017 року в Мінську. Про це стало відомо 8 жовтня після вечірнього голосування єпископів, повідомляє сайт Католицької Церкви в Білорусі.

Мінськ стане столицею Ради Єпископських Конференцій Європи вже вдруге. 14-16 червня 2007 року в Мінську проходила 35-я зустріч Генеральних секретарів європейських єпископатів на тему «Міграція - для Європи».

Пленарне засідання Ради Єпископських Конференцій Європи в цьому році проходить 6-9 жовтня в князівстві Монако. У ньому беруть участь голови католицьких єпископатів з різних країн Континенту, представники Святого Престолу, а також члени COMECE (Комісії Єпископатів Європейського Співтовариства). Білорусь на форумі представляють Митрополитт Мінсько-Могилевський Архиєпископ Тадеуш Кондрусевич, голова Конференції католицьких єпископів в Білорусі, і єпископ-помічник Мінсько-Могилевської Архиєпархії Юрій Кособудскій.

Рада Єпископських Конференцій Європи була заснована в 1971 році і включає в себе 33 національні єпископи, а також єрархів з тих країн, де Конференцій Єпископів не існує: Архиєпископів Люксембургу та Монако, єпископів з Молдови та Естонії і греко-католицького єпископа з Мукачева.