“Мир у глобалізованому світі” – тема 63-ї Загальної конференції католицьких військових капеланів
  • Чтв, 20/09/2018 - 15:30

Цими днями в Німеччині триває 63-я Загальна конференція католицьких військових капеланів. Уже традиційно на цю зустріч були запрошені і представники Української Греко-Католицької Церкви владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, та отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Світлини. 

Цьогорічна конференція католицьких військових капеланів відбувається від 17 до 21 вересня 2018 р. в німецькому місті Фрайбург. Оскільки військові капелани  є тими, хто несуть мир, темою Конференції було обрано «Мир у глобалізованому світі».

Під час Конференції владика Михаїл (Колтун) вручив монсеньйору Йоахиму Сімону, уповноваженому військового капеланства Німеччини до оперативного командування Бундесверу, відзнаку МО України – медаль «За сприяння Збройним Силам України». Владика Михаїл наголосив, що монсеньйор Йоахим Сімон вже понад 10 років підтримує військове капеланство України і в такий спосіб сприяє творенню миру на нашій землі.

У дні проведення Конференції владика Михаїл (Колтун) святкував 25-річчя ахиєрейського служіння. Тож після спільної Літургії учасники заходу привітали владику з ювілеєм єпископської хіротонії.

Додамо, що Загальна конференція католицьких військових капеланів у Німеччині відбувається щорічно. Традиційно цей захід триває тиждень. Його метою є підсумувати досягнення капеланського служіння та обговорити виклики сьогодення, зміни в Бундесвері, обмінятися досвідом із капеланами інших країн, а також створити можливість зустрічі капеланів і представників влади для висловлення прохань, питань та пропозицій. Ці зустрічі проводяться і для того, щоб виявити вдячність капеланам Бундесверу за їхню працю, попрощатися з тими, які завершують служіння, і представити нових військових капеланів.