Місійне спрямування Римської Курії. 29-та зустріч Ради Кардиналів
  • Срд, 10/04/2019 - 20:18

Речник Апостольської Столиці представив підсумки чергової зустрічі Ради Кардиналів.

В середу, 10 квітня 2019 р., виконуючий обов’язки Директора Ватиканського прес-центру Алесандро Джізотті провів брифінг для акредитованих журналістів, під час якого представив напрацювання XXIX Зустрічі Ради Кардиналів, яка від 8 до 10 квітня відбувалася у Ватикані під проводом Святішого Отця та за участю всіх шести кардиналів-радників і двох секретарів. Папа брав участь в усіх засіданнях, крім ранкового в середу.

Під час зустрічі було розглянуто процедуру консультації та загальноцерковного обговорення нової Апостольської Конституції про Римську Курію, попередня назва якої, як відомо, «Проповідуйте Євангеліє». Вирішено, що затверджену чернетку буде надіслано Єпископським Конференціям, Синодам Східних Католицьких Церков, відомствам Римської Курії, згуртуванням Вищих Настоятелям і деяким Папським Університетам з проханням подати власні зауваження та спостереження.

Іншими темами були місіонерське спрямування, яким дедалі більше повинна відзначатися Курія в світлі нової Апостольської Конституції, зусилля з метою зміцнення синодальності в Церкві на всіх рівнях, необхідність більшої присутності жінок на керівних посадах Апостольської Столиці. Наголошено також, що Рада Кардиналів – це орган, завданням якого є допомагати Святішому Отцеві в управліннні Церквою, а тому його місія не вичерпується оприлюдненням нової Апостольської Конституції про Римську Курію.

Кардинал Шон Патрік О’Меллі, який також очолює Папську Комісію Захисту Неповнолітніх, представив Папі та Раді підсумки чергової пленарної зустрічі цього відомства. Він також подякував Святішому Отцеві за скликання та проведення зустрічі «Захист неповнолітніх у Церкві» та за нещодавнє оприлюдення норм в цій сфері для Держави-Міста Ватикану, що свідчить про зміцнення боротьби Церкви зі зловживаннями.

Наступна зустріч Ради Кардиналів відбуватиметься від 25 до 27 червня.