Містами України мандрує духовний «Фестиваль Alive»
  • Втр, 16/08/2022 - 15:34
Євангелізаційні концерти в різних містах України та діяльна солідарність із постраждалою від окупації Бородянкою на Київщині. Такий формат отримав цього року «Фестиваль Alive», організований домініканцями в Україні.

«Прийди, прийми і живи» – під таким гаслом від 13 до 21 серпня 2022 р. відувається «Alive Tour 2022» – євангелізаційні концерти містами України, які організували українські домініканці.

Минулого року, в контексті відзначення 800-річчя народження для неба святого Домініка, засновника Ордену Проповідників, домініканці організували «Фестиваль Alive», який відбувався у Львові, зібравши різних християнських виконавців. Виникла ідея зробити цей захід регулярним, але в цьогорічні плани внесла корективи широкомасштабна війна. Організатори вирішити не відмовлятися від заходу, але змінити його формат, несучи надію людям, виснаженим війною, підтримуючи воїнів, які стоять на сторожі батьківщини, нагадуючи про Божу присутність серед народу.

Після концертів у Львові та Івано-Франківську, наступні заплановані в Хмельницькому, Вінниці та Фастові. Крім того, виконавці та організатори завітають до Бородянки на Київщині, що навесні потрапила під окупацію, щоби підтримати мешканців сплюндрованого російським агресором міста. 

Музичний супровід туру надає гурт «Lux mundi», який об’єднав у своєму складі християн різних конфесій з усієї України. Під час зустрічей звучать духовні конференції, які виголошує о. Олександр, а також свідчення людей, які діляться особливим досвідом переживання війни.