Митрополит Ігор відвідав Пліснеський заповідник
  • Втр, 26/07/2016 - 23:15

Вчора, 25 липня, Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський  владика Ігор (Возьняк) відвідав з приватним візитом Пліснеський археологічний комплекс та історико-культурний заповідник «Давній Пліснеськ». На даний момент тривають археологічні експедиції історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» під керівництвом заступника директора заповідника із наукової роботи Андрія Филипчука та Інституту археології ЛНУ ім. І. Франка Михайла Филипчука.

Керівники експедицій ознайомили високого гостя з історією древнього мегаполісу галицьких хорватів, з руським періодом його історії та з результатами археологічних досліджень цієї унікальної пам’ятки, одного з головних центрів християнізації Галичини.

Владика Ігор оглянув цьогорічні розкопки та ознайомився із їхніми результатами. Працівники заповідника за горнятком кави влаштували Львівському митрополиту презентацію результатів дотеперішніх археологічних експедицій на Пліснеську.

Наприкінці Високопреосвященніший митрополит виразив подяку за гостинність та цікаву розмову, а також за працю заповідника на благо народу і Церкви.