Митрополит Ігор (Возьняк) відвідав благодійну літню школу англійської мови в Заздрості
  • Пон, 17/07/2017 - 21:45

У понеділок, 17 липня 2017 року, владика Ігор (Возьняк), Митрополит-Архиєпископ Львівський, відвідав третю благодійну літню школу англійської мови в Заздрості. Архиєпископа Ігоря урочисто вітали семінаристи Київської Трьохсвятительської вищої духовної семінарії. Відтак владика уділив архиєрейське благословення усім учасникам проекту та заохотив їх максимально використати час, відведений на навчання, зазначивши: «Кожна мова – це університет, який відчиняє вам двері в новий світ. Старайтеся так провести кожен день у цій школі, щоби він залишив у вашій пам’яті видиму лінію».

У ході візиту Митрополит Ігор зустрівся з директором школи Іриною Іванкович та оглянув нову музейну експозицію, присвячену життєвому шляху патріарха Йосифа (Сліпого).

Як повідомлялось раніше, з 16 липня на базі Музейно-меморіального комплексу ім. Патріарха Йосифа в Заздрості триває третя благодійна літня школа англійської мови під патронатом Релігійного товариства українців-католиків «Свята Софія» (США). Протягом трьох тижнів діти-сироти, переселенці з АТО та семінаристи вищих духовних семінарій УГКЦ вивчатимуть мову в інтенсивному режимі. Навчання вестимуть викладачі зі США. Загалом у школі навчаються 29 юнаків і дівчат (із них – 15 семінаристів) Івано-Франківської, Київської, Львівської, Тернопільської, Харківської, Херсонської й Одеської областей.

Прес-служба Релігійного товариства «Свята Софія» (США)