Митрополит УПЦ (МП) благословив на інавгурації «главу» «Луганської народної республіки»
  • Пон, 10/11/2014 - 18:46

Митрополит Іоанникій (Кобзєв), який до 2012 року керував Луганською та Алчевською єпархією і який входить до складу Священного Синоду УПЦ (МП), а нині перебуває на спокої з призначенням настоятелем Ніколо-Преображенського собору Луганська, взяв участь в церемонії інавгурації глави самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького, якому дав святительське благословення, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на фоторепортаж Uainfo.org.

Разом з митрополитом Іоанникієм підтримати главу "ЛНР" прийшов інший настоятель з Ніколо-Преображенського собору протоєрей Богдан Федьків.

4 листопада в колонному залі Луганської обласної ради, захопленого бойовиками, обидва священнослужителя привітали Ігоря Плотницького, який прийняв присягу на Біблії і присягнувся на вірність "ЛНР".

Крім духовенства Луганської і Алчевської єпархії УПЦ (МП), в урочистостях взяли участь колишні активісти Партії регіонів, комуністи та представники місцевого проросійського ополчення.

4 листопада в Донецьку відбулася інавгурація керівника іншої самопроголошеної структури –"Донецької народної республіки" – Олександра Захарченка, який також присягнув на Біблії.