Митрополит Василій передав військовим автомобіль швидкої допомоги
  • Втр, 03/03/2015 - 21:28

Автомобіль швидкої допомоги марки Ford передав на потреби армії архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк 3 березня. Транспортний засіб отримали представники Тернопільського батальйону територіальної оборони «Збруч».

Архиєрей освятив транспортний засіб та побажав військовим та медикам безпечно на ньому їздити. Допомагали коштами придбати авто парафіяни храму св. Климентія Унівського УГКЦ з міста Франкфурт-на-Майні на чолі з о. Романом Ліркою, храму св. Сергія і Вакха Рима (Італія), а також вірні парафій УГКЦ м. Венеція, та м. Казерта (Італія). Частково були використані кошти із фонду домоги армії, який діє в управлінні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Після технічного огляду та дообладнання автомобіль служитиме потребам бійців, які несуть бойове чергування поблизу Маріуполя. «У нас з волонтерами вже давно була така мета - придбати автомобіль для тернопільського батальйону "Збруч", оскільки вони не мають ніякого санітарного авто, - каже отець Віталій Козак, декан Тернопільский. - Це - цивільне авто швидкої допомоги, але тут, у військовій частині разом з волонтерами, його перероблять під військовий автомобіль».