Митрополит Василій Семенюк передав військовим амуніцію
  • Птн, 23/05/2014 - 22:02

50 тактичних жилетів та пояси до них на суму понад 60 тисяч гривень архиєпископ і митрополит Тернопільско-Зборівський кир Василій Семенюк передав військовим підрозділу Нацгвардії у Тернополі 23 травня. Спорядження було придбано на пожертви вірних греко-католицької церкви, а отримав його перший заступник командира батальйону, начальник штабу Нацгвардії України Руслан Ткаченко.

«Я тішуся і дякую Богові, що ми маємо таких героїв, які готові захищати нашу Україну», - сказав митрополит Василій Семенюк, підтримуючи на дусі військовослужбовців. Архиєрей запевнив бійців у тому, що Церква багато молиться за них та старається матеріально допомогти українській армії. На думку митрополита, сьогодні кожен повинен підтримувати захисників нашої Батьківщини.

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія вже втретє надає цільову допомогу військовим. У рамках співпраці Церкви та армійських підрозділів станом на сьогодні управління Тернопільсько-Зборівської архиєпахії зібрало та закупило спорядження на суму понад 200 тисяч гривень.

Частина військовослужбовців Тернопільського підрозділу Нацгвардії, за словами пана Ткаченка, це патрульний підрозділ. Він виконує завдання у відриві від підрозділу у Києві, в охороні громадського порядку і готовий виконувати будь-які завдання, поставлені вищим керівництвом. У тому числі – із захисту кордонів України.

Джерело: www.tze.org.ua