Митрополит Володимир: «Капеланська служба - одна з найважливіших в нашій Церкві»
  • Птн, 07/12/2018 - 09:03

«Капелан є той, хто завжди перебуває поруч людини. Ви служите в лікарнях, розділяючи з людьми їхні фізичні немочі. Ви служите у в’язницях, даруючи нашим вірним надію. Врешті, ви служите для наших захисників тут, у військових частинах, а також там – перед обличчям ворога. Саме тому капеланська служба - одна з найважливіших в нашій Церкві», - про це Митрополит Володимир Війтишин сказав сьогодні під час зустрічі з капеланими Івано-Франківської Архієпархії.

Зустріч відбулася в конференц залі Архієпархіального управління. В ній взяли участь 25 священики-капелани, а також представники Курії: Судовий вікарій прот. Степан Балагура, Віце-економ прот. Віталій Максимів та Канцлер прот. Віталій Федун, на чолі з Митрополитом Володимиром.

Звертаючись до присутніх, Владика зауважив, що протягом цього року представники Курії старалися зустрітися з душпастирями усіх протопресвітеріатів, а тому на кінець цього року, він виявив бажання зустрітися також з тими отцями, які виконують капеланське служіння. Митрополит також розповів про здобутки Архієпархії протягом цього року та поцікавився основними проблемами присутніх душпастирів.

Після чого відбулося обговорення конкретних питань, які мали сторони. Зокрема, отці-капелани подякували Митрополиту за підтримку та благословення.