Мобілізувати громадськість для зміни радянських стереотипів закликав глава УКГЦ в Крилосі
  • Втр, 06/08/2013 - 10:11

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук під час спілкування з журналістами в Крилосі (Івано-Франківська обл.) висловив жаль, що християнська етика усувається з державних програм.

«Цього року, коли держава святкує 1025-річний ювілей Хрещення України-Русі, християнська етика усувається з державних програм. Стає другорядним чи третьорядним предметом на вибір. А коли йдеться про якусь духовну складову, то її завжди намагаються замінити на культурологічні дисципліни», – зауважив Предстоятель Церкви.

Він погоджується з тим, що «державне шкільництво сьогодні не вповні розуміє, що людина – це поєднання не тільки тіла і розуму, а й духовного життя». «Я не один раз звертався до державних освітніх органів і нагадував, що Церква в Україні завжди була матір’ю і вчителькою», – каже Глава і Отець УГКЦ.

Блаженніший Святослав висловив готовність Української Греко-Католицької Церкви «виконувати завдання навчати, бути вчителькою своїх дітей». «Якщо наша молодь мене в цьому підтримає, то ми зможемо багато змінити в нашій державі. Ми сьогодні хочемо розвивати свою католицьку систему виховання, від дитячого садка до університету. У нас уже є і католицькі садочки, і школи, і університет, але потрібно ще більше мобілізувати громадськість, батьків, які, подбавши про належне християнське виховання своїх дітей, могли б змінювати радянські стереотипи, котрі сьогодні ще, на жаль, існують в українській системі освіти», – наголосив Першоієрарх Церкви.

Джерело: радіо "Воскресіння"

Департамент інформації УГКЦ