Молитва «Ангел Господній» та загальна аудієнція з Папою без участі вірних
  • Пон, 09/03/2020 - 14:50

Ватиканський прес-центр повідомив, як буде проводитись діяльність Папи Франциска наступними днями. Ці розпорядження спрямовані на запобігання поширенню коронавірусу.

У суботу, 7 березня 2020 р., Ватиканський прес-центр опублікував комюніке, в якому йдеться про спосіб, у який відбуватимуться заходи, пов’язані з діяльністю Святішого Отця наступними днями.

У неділю, 8 березня, Папа Франциск проведе молитву «Ангел Господній» не з вікна, що виходить на площу святого Петра, а в бібліотеці Апостольського Палацу. Молитва транслюватиметься в прямому ефірі службою Vatican News, а також на мегаекранах, розташованих на площі святого Петра у Ватикані. Vatican Media зможе надати доступ до цієї трансляції всім ЗМІ, які звернуться з таким проханням, для того, аби забезпечити участь вірних у молитві.

В такий самий спосіб відбудеться також загальна аудієнція в середу, 15 березня 2020 року.

В комюніке зазначається, що ці рішення прийняті у відповідності до вимог італійського уряду й необхідні для того, аби уникнути ризиків розповсюдження вірусу COVID-19 під час контролю безпеки, щоб дозволити доступ до площі святого Петра.

Ватиканський прес-центр повідомляє також, що, відповідно до розпорядження Ватиканської Дирекції охорони здоров'я та гігієни, до 15 березня призупинена участь вірних у Святій Месі в каплиці «Дому святої Марти». В ці дні Святіший Отець відправлятиме Євхаристійне Богослуження приватно.