«Молитва не має бути професією, молитва має бути життям», – Блаженніший Любомир до дружин священиків Київської архиєпархії
  • Срд, 29/06/2016 - 09:43

28 червня 2016 р., в смт. Ворзель, що на Київщині Блаженніший Любомир Гузар провів зустріч з дружинами священиків та дияконів Київської архиєпархії.

Зустріч відбулася в рамках формаційних курсів священиків Київської архиєпархії, які цьогоріч проходять в смт. Ворзель. Разом з духовенством у заході участь беруть також їхні дружини з дітьми. З присутніми їмостями Блаженніший ділився своїм баченням того, якою має бути дружина священика та їхня сім’я. Відтак він зазначив: «Ваші родини видно з далека, тому ви – дружини священослужителів повинні дбати про те, щоб подавати добрий приклад християнського життя всією вашою родиною», – наголосив архиєпископ-емерит.

Він також зауважив, що будучи прикладами для інших, священик та його дружина повинні багато уваги приділяти своїй сім’ї: «Ви обоє повинні маніфестувати, що сім’я це є щось, що є дуже важливе, тому важливо не занедбувати родинних обов’язків. Вам потрібно дбати про молитву в родиннім домі, та пам’ятати, що молитва не має бути професією, молитва має бути життям. Тому дуже важливо дбати в родині про релігійне виховання, адже ви маєте бути прикладом для інших», – наголосив Блаженніший Любомир.

Під час зустрічі присутні дружини священиків мали нагоду також особисто порозмовляти з моральним авторитетом, та запитувати про різного роду виклики, які сьогодні стоять перед священичою родиною. Серед чисельних відповідей на питання Блаженніший Любомир розповідав як правильно використати свої таланти та освіту для загального добра. Він також нашголошував, що священик повинен дбати про церкву, але і не занедбувати свою сім’ю, бо цим він дає поганий приклад вірним.