Молитва проганяє страх і зневіру, та зміцнює силу духа людини, - заклик владики Дмитра (Григорака) ЧСВВ, до посиленої молитви
  • Пон, 26/01/2015 - 15:12

Христос Рождається!

Улюблені в Христі брати і сестри! Хоча нещодавно ми святкували Різдво Христове – радісний час народження Божого Сина, однак наші браття і сестри на сході України переживають не легкий час окупації, насильства та війни.

Наші сміливі воїни мужньо відстоюють українські території, однак дуже сильно потребують і просять про молитовну підтримку. Тому сердечно просимо Вас посилити свої молитви за збереження соборності України, за Божий мир і спокій, за припинення війни, за владу (українську та російську), за здійснення Божої волі для України, за навернення Росії. Тож  вставаймо спільно на цілодобову молитву, а особливо о 21 год. єднаймося молитовно з усією країною, також жертвуймо в цих наміреннях Святе Причастя і Святі Літургії, дотримуймо строгий піст хоча б в четвер (згідно постанови Синоду для кожної єпархії) та  чинімо милостиню та різного роду добрі справи.

Поручаю всім священикам Бучацької єпархії організувати у кожній парафії цілодобову, погодинну молитовну сторожу (по можливості), щоденні чування в церквах (молитися вервиці, акафісти, молебні та ін.), щодня бити в дзвони о 20.00 год.  хоча б п’ять хвилин.

Віримо, що як новонароджений Ісус, який приніс світло в світ, наповнить наші серця, серця наших ворогів та всю Україну своїм світлом миру.

Просимо Вас підсилювати нашу спільну духовну боротьбу силою своїх молитов та поширити дану інформацію у ваших парафіях, спільнотах та між знайомими.

Молитва проганяє страх і зневіру, та зміцнює силу духа людини. Народ, який молиться до Бога, є непереможний. Пам’ятаймо, Революція Гідності перемогла тому, що люд молився. Закликаю всіх вірних єпархії в цей важкий час чесно виконати свій християнський і громадянський обов’язок щодо захисту нашої Вітчизни. Від кожного з нас залежить доля наших дітей і майбутнє України. Нехай кожний буде там, де без нього не обійтися в боротьбі зі злом, що прийшло на нашу землю. Тільки разом – молитвою і конкретним ділом – спинимо зло.

Не біймося! З нами Бог!

З Архиєрейським благословенням

+Дмитро Григорак
Єпарх Бучацький УГКЦ