Молитва, яку Папа виголосив, зустрічаючись з вірними Халдейської Католиьцкої Церкви в Тбілісі
  • Суб, 01/10/2016 - 00:37

Господи Ісусе, поклоняємося Твоєму хрестові, який визволяє нас від гріха, джерела всіх поділів і кожного зла; звіщаємо Твоє воскресіння, яке викупляє людину з рабства падіння та смерті; очікуємо Твого приходу в славі, яка приведе до сповнення Твого царства справедливості, радості та миру.

Господи Ісусе, задля Твоїх славних страстей, здолай закам’янілість сердець, ув’язнених ненавистю та егоїзмом; силою Свого воскресіння визволи з їхнього стану жертви несправедливості та утисків; задля вірності Своєму приходові, знищ культуру смерті та вчини, щоб засяяв тріумф життя.

Господи Ісусе, з’єднай зі Своїм хрестом страждання численних невинних жертв: дітей, похилих віком, переслідуваних християн; огорни пасхальним світлом людей, глибоко поранених: осіб, що стали жертвами зловживань, позбавлених свободи й гідності; дай досвідчити непорушність Твого царства тим, які живуть в непевності: вигнанцям, біженцям, тим, хто втратив смак життя.

Господи Ісусе, простягни тінь Твого хреста на воюючі народи: нехай вони навчаться шляху примирення, діалогу й прощення; дай відчути смак Твого воскресіння народам, вичерпаним бомбардуваннями: підійми з руїн Ірак та Сирію; об’єднай під Своїм солодким царюванням усіх Твоїх розсіяних дітей: підтримай християн діаспори і даруй їм єдність віри та любові.

Пречиста Діво Марії, Царице миру, Ти, що стояла в підніжжі хреста, випроси у Свого Сина прощення наших гріхів; Ти, що ніколи не засумнівалася в перемозі воскресіння, підтримуй нашу віру та нашу надію; Ти, що возсідаєш у царській славі, навчи нас царственності служіння та слави любові.
Амінь.