Молодь – це носії Надії для всього створіння, – кардинал Шенборн
  • Срд, 07/08/2013 - 21:41

Надія – це «не якийсь трюк еволюції для полегшення життя», але основа для позитивних суспільних перетворень, - сказав кардинал Хрістоф Шьонборн під час однієї із своїх катехиз під час Всесвітнього дня молоді в Ріо.

Даючи науки віри для молоді з Австрії, Німеччини і Швейцарії, Архієпископ Шьонборн визнав, що в контексті чисельних екологічних, економічних та соціальних проблем сучасності, як наприклад дефіцит природних ресурсів, безробіття і бідність, важко залишатися оптимістом. Однак глава Австрійської Церкви висловив переконання, що попри це існують вагомі аргументи, щоб дивитися в майбутнє з оптимізмом. Згідно із ним цими вагомими аргументами є молодь інспірована правдивою вірою, любовю та надією.

Кардинал Шьонборн навів також ще два вагомих аргументи для оптимізму: це безцінний дар Божого створіння, який маємо нагоду досвідчувати щодня, а також сам Бог наш Творець і Спаситель, який залишається незмінним у своїй безмежній вірності.

В рамках відзначення XXVII Всесвітнього дня Молоді відбулось 800 катехиз – про різні аспекти християнської віри (в тому числі й екологічні), які були виголошені близько 250 єпископами зі всього світу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології за матеріалами телеканалу ORF