Молодь Київській архиєпархії розпочала флешмоб «Я піду до Вишгородської Богородиці»
  • Птн, 06/05/2016 - 20:13

6 квітня 2016 р., у Київській архиєпархії стартувала компанія на підтримку прощі до Собору Вишгородської Богородиці, яка цього річ пройде в днях 14-15 травня. Прощу очолить Блаженніший Святослав.

Мета цієї акції спрямована на популяризацію відпустового місця – Собору Вишгородської Богородиці. Кожен учасник флешмобу на своїй сторінці у соціальній мережі змінює фото своєї обкладинки, а на її місце розміщує фото Собору та ікону Вишгородської Богородиці з написом «Я піду до Вишгородської Богородиці».

Молодь залюбки полюбила цю новину у фейсбук та активно поширює її у соцмережі. Організатори розповідають, що кожен може долочитись до цієї акції. Для цього потрібно зробити три кроки;

  1. Завантажити світлину на свій комп’ютер;
  2. Розмістити світлину на своїй обкладинці у соціальній мережі;
  3. Поширити її серед своїх знайомих.

Зазначимо, що цьогорічна проща є ювілейною – десятою, та одночасно першою як до Базиліки, яку у Вселенській Церкві офіційно визнано відпустовим місцем. Також саме в Соборі Вишгородської Богородиці були відкриті Двері Божого Милосердя з нагоди Ювілейного року, а місцевому пароху протоієрею Тарасу Валаху Святішим Отцем Франциском, Папою Римським, було уділено титул – Лицар Божого милосердя.