Молоді греко-католики влаштували благодійний ярмарок для збору коштів на волонтерську допомогу дитячому притулку
  • Пон, 05/02/2018 - 18:05

4 лютого у Полтаві у Свято-Троїцькому храмі греко-католики з молодіжної спільноти «Українська молодь — Христові» та волонтери БФ «Карітас -Полтава-Всесвіт» провели екологічний ярмарок кулінарної випічки пряників.

Заступник голови полтавської молодіжної спільноти Анастасія Процак розповідає, що одна з головних цілей благодійних ярмарків — соціальна складова:

— Кожного тижня ми разом з сестрами-монахинями займаємося волонтерством з дітьми з Полтавського реабілітаційного центру, з дитячого притулку «Любисток». Це дуже часто потребує необхідних матеріалів та технічних засобів, які потрібно купити, для реалізації нашої праці у Полтаві. 

Такі благодійні ярмарки при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ проходять не вперше. Подібний захід уже відбувався у жовтні.

Заступник директора БФ «Карітас-Полтава-Всесвіт» Ірина Верига розповідає, що полтавська церковна спільнота і далі планує організовувати благодійні ярмарки:

— Кожна благодійна акція спрямована на реалізацію нашого соціального служіння для конкретних дітей нашого міста, зокрема для тих, яким наші священики надають душпастирську опіку. З іншого боку, ми намагаємося привернути увагу полтавців до соціальних проблем нашого міста.

У результаті акції зібрали 1025 грн (якщо вирахувати вартість затрачених продуктів). Ці кошти підуть на матеріли для волонтерства з дітьми.

Нагадаємо, у січні цього року пройшов майстер-клас з виготовлення різдвяних пряників, який провела кулінар-кондитер та парафіянка храму Пресвятої Трійці Тетяна Лисенко.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві