Монахиня, котра працювала з Отцем Піо, померла у віці 101 рік
  • Чтв, 08/03/2018 - 11:48

Сестра Консолата ді Санто, одна з перших монахинь, котрі працювали в клініці, що заснував св. Отець Піо, померла 2 березня у віці 101 рік.

Сестра народилась в Італії в 1916 році і була наймолодшою з 10-ти дітей в сім’ї, котрі усі присвятили своє життя Богові. Їхня матір, прийнявши перед смертю останні таїнства, просила про цю ласку для своїх дітей.

Сестра Консолата увійшла до монастиря сестер Апостолів Пресвятого Серця Ісуса, котрих Отець Піо згодом обрав для служіння хворим в його клініці «Дім полегшення страждань».

У вересні 1955 року сестра Консолата була однією з трьох монахинь, котрі приїхали до Сан Джовані Ротондо, де була розташована клініка.

Згодом вона розповідала, що коли вперше познайомилась зі святим Піо, її вразила його «чудова посмішка і грайлива поведінка». Він сказав трьом монахиням не турбуватись, бо невдовзі їм на допомогу приїдуть інші монахи. Вже через півроку в «Домі полегшення страждань» працювало 15 монахинь.

Сестра Консолата працювала в клініці впродовж 20 років, дбаючи про пацієнтів поруч з Отцем Піо.

Як інформує CNA, в 1975 році, у віці 59 років, вона припинила роботу в клініці. Вона увійшла до монастиря капуцинок, щоб готуватись до «святої смерті», бо вважала, що помре впродовж кількох наступних років. Однак, вона прожила ще 42 роки життям молитви і убогості аж до останнього дня.