Монахиня, котру рік тому викрали джихадисти, просить Папу про допомогу
  • Срд, 31/01/2018 - 14:00

Колумбійська монахиня, котру минулого року викрали в Малі, з’явилась в опублікованому джихадистами відео, в якому просить Папу Франциска про допомогу в її звільненні.

Сестра Глорія Сесілія Нарваез Арготі, що належить до Згромадження францисканок від Непорочної Марії, була викрадена 7 лютого 2017 року в Каранґассо на півдні Малі, поблизу кордону з Буркіна Фасо, де впродовж шести років працювала місіонеркою. У цій країні, де більшість становлять мусульмани, вона займалась переважно медичною опікою та допомогою сільському населенню, в тому числі навчала мусульманських жінок.

Як інформує wiara.pl, попереднього разу монахиню показали на відео в липні минулого року, коли група джихадистів, пов’язана з Аль-Каїдою, показала шістьох західних заручників, викрадених в Малі і Буркіна Фасо.

На новому відео з коментарем англійською мовою, що триває 4 хв. 44 сек., окрім прохання про допомогу до Папи, сестра Глорія вітає його у зв’язку із нещодавньою подорожжю до Латинської Америки і зазначає, що її неволя триває в період, коли християни святкують Різдво.

На відео зображені також інші заручники угрупувань джихадистів з Сахелю, котрі отримали свободу в результаті перемовин.