Монашество Львівської Архиєпархії святкує свій День
  • Чтв, 15/02/2018 - 10:10

14 лютого 2018 року владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, звершив Чин Великої Вечірні з Литією у переддень празника Стрітення Господнього в Храмі св. Архистратига Михаїла монахів Студійського Уставу УГКЦ (м. Львів, вул. Винниченка, 22) в контексті зустрічі монашества Львівської Архиєпархії з нагоди Днів богопосвяченого життя в УГКЦ. По завершенні Богослужіння з батьківським словом до присутніх звернувся Блаженніший Патріарх Святослав, Отець і Глава УГКЦ, що був присутній на молінні. Його Блаженство привітав монашество з їхнім особливим Днем і від імені всієї Церкви подякував їм за щоденне ревне служіння і подвиг!

Нагадуємо, що у четвер, 15 лютого 2018 року, у сам день празника Стрітення Господнього, в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) о 10 год. розпочнеться Архиєрейська Божествення Літургія в наміренні усіх богопосвячених осіб, які сповняють служіння на території Львівської Архиєпархії.

Інформаційна довідка: у 1997 році святий Папа Іван Павло ІІ проголосив свято Стрітення Господнього днем, у якому ціла Церква складає вдячність Богу за дар богопосвячених осіб та підносить свої молитви за ревні покликання до чернечого стану. Відтоді з нагоди цього празника відбуваються спільні молитви та зустрічі. Через молитву Церква дякує Богу за дар покликання богопосвячених осіб, а через спільні зустрічі богоспосвячені особи намагаються віднайти оживити смисл власного покликання у світлі наслідування Христа.