Монети з римського фонтану Треві надалі передаватимуть для потреб Карітасу
  • Пон, 14/01/2019 - 22:01

Адміністрація міста Рим змінила своє рішення більше не передавати монети, які туристи кидають у фонтан Треві, на потреби «Карітасу». Мер Риму також сказала, що передасть на благодійність монети і з інших фонтанів.

Відповідно до інформації, яка була подана 12 січня, від 1 квітня 2019 року контроль над коштами, зібраними з фонтану (а це близько 1,5 мільйонів євро щороку), мав перейти до міської влади. Таким чином була б розірвана багаторічна угода з «Карітасом», а кошти були б передані на муніципальні «проекти допомоги і солідарності».

Однак мер Риму Вірджинія Раджі зазначила в коментарі для газети «L'Osservatore Romano», що монети залишаються в розпорядженні «Карітасу», котрий від 2001 року використовує їх для того, щоб надавати харчі і притулок убогим та потребуючим міста.

Мер Риму додала, що «ніхто й не думав забирати ці кошти в Карітасу», і, що більше, монети, які збирають з усіх інших фонтанів Риму (а в сумі це близько 200 тис. євро щороку), також будуть передані для потреб «Карітасу», інформує Wanted In Rome.