Монс. Челлі: «Комунікація - це не один з видів діяльності Церкви, але сама суть її життя»
  • Птн, 02/10/2015 - 22:54

«Комунікація - це не один з видів діяльності Церкви, але сама суть її життя», - підкреслив монсеньйор Клаудіо Марія Челлі, президент Папської ради з соціальних комунікацій, на презентації нового інтернет-проекту, що зібрав воєдино все  учительство Церкви про комунікації. Цей проект був реалізований у співпраці факультету соціальних комунікацій Папського Салезіанського університету і Ватиканського видавництва.

Проект - званий також «Бараль», за іменем єзуїта Енріко Бараля (1908-2001), першопрохідника в сфері нових засобів комунікації, - дозволить богословам і фахівцям з комунікації більш повно і поглиблено роздумувати над тим, яким чином Церква сьогодні повинна ділитися своїм посланням з усіма людьми, підкреслив під час презентації монс. Челлі. Він призначений також для викладачів, для тих, хто займається підготовкою священиків і пастирських працівників. Крім того, документи в електронному вигляді будуть доступні там, де їх неможливо знайти в іншому форматі.

Монс. Челлі висловив припущення, що проект буде доповнений не тільки документами католицького учительства, але й текстами Православної Церкви і євангелічних Церков.

На сайті проекту - www.chiesaecomunicazione.com - вже тепер можна ознайомитися з 1105 текстами на різних мовах: вони охоплюють період з I по ХХ сторіччя. Проект на цьому не зупиниться: архів поповнюється, на сайті будуть опубліковані також документи єпископських конференцій та окремих єпископів.