«Москва може тлумачити соціальні події в Україні по-своєму, але ми, християни, повинні завжди говорити правду», - Глава УГКЦ
  • Птн, 20/06/2014 - 13:44

Не вірте пропаганді! Ми не ваші вороги, ми вам брати! Ми прагнемо бути добрими сусідами, мати дружні відносини і тісну співпрацю з вами.

Такими словами звертається Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав до російських братів-православних. Про це йдеться в матеріалі інформаційного агентства AsiaNews.it, який написаний на основі телефонної розмови з Предстоятелем УГКЦ.

Закликаючи до примирення через AsiaNews, Блаженніший Святослав висловив своє прагнення того, щоб Москва визнала гідність українського народу і була відкритою до щирого діалогу, заснованого на істині. «Ми шкодуємо, що російська державна пропаганда створює образ України як ворога», − додав він у розмові з AsiaNews.

Блаженніший Святослав підкреслив, що УГКЦ не буде робити нічого такого, що б «шкодило чи відкидало гідність чи свободу Російської Православної Церкви». «Ми просто хочемо відкритого і чесного діалогу, який в кінцевому підсумку може призвести до примирення», − сказав він.

Першоієрарх УГКЦ також сказав, що шкодує про те, що «наші брати і сестри нападають на УГКЦ за допомогою тактики державної пропаганди, а не через відповідне церковне повідомлення».

Наприкінці розмови він сказав, що «Москва може тлумачити соціальні події в Україні по-своєму, але ми, християни, повинні завжди говорити правду».