Найпопулярніше

  • 28 Лютий 2024 (11:21)

    Світ став свідком злочину агресора не тільки проти України, а й проти власного народу, власного війська. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у 106-й тиждень великої, кривавої, святотатської війни, яку російський агресор приніс на українську землю.

    Предстоятель відзначив, що цей тиждень, мабуть, увійде в історію військового мистецтва, героїчної боротьби України за свою свободу під знаком Авдіївської трагедії.

  • 28 Лютий 2024 (12:39)

    Розпочато реставраційні роботи балдахіну над головним вівтарем базиліки Святого Петра, створеного Джан Лоренцо Берніні.

    Робітники щодня підніматимуться на будівельне риштування, що оточують купол заввишки 28 метрів, щоб ретельно очищати пил і бруд, які робили балдахін темнішим впродовж століть.

    400-річні звивисті бронзові колони великого навісу залишаться покритими будівельним риштуванням до завершення робіт у грудні до початку ювілейного року Католицької Церкви, пише CNA.

  • 28 Лютий 2024 (12:52)

    24–25 лютого 2024 року, у другу річницю повномасштабного вторгнення російських агресорів в Україну, в Апостольському Екзархаті для українців католиків візантійського обряду в Італії відбувся ряд подій та ініціатив, спрямованих на вшанування захисників нашої держави, виявлення підтримки Україні та звернення уваги італійської громадськості до боротьби українського народу за свою незалежність.

  • 28 Лютий 2024 (13:01)

    Відразу два пороки – заздрість і марнославство – стали темою катехизи Папи Франциска з нагоди загальної аудієнції в останню середу лютого.

     

  • 28 Лютий 2024 (13:03)

    Через Державного Секретаря Святого Престолу Папа Франциск склав співчуття християнській та мусульманській громадам Буркіна-Фасо, де скоєно напади на католицький храм і мечеть.

     

  • 28 Лютий 2024 (13:14)

    Понад 1 200 людей зібралися в центрі Клівленда, щоб помолитися за мир увечері в суботу, 24 лютого, у 2-гу річницю російського вторгнення в Україну. Римо-католицька єпархія Клівленду на чолі з єпископом Едвардом К. Малесічем спільно з єпископом Богданом Данилом з Української католицької єпархії Святого Йосафата з осідком у м.

  • 28 Лютий 2024 (13:22)

    Наприкінці загальної аудієнції 28 лютого 2024 р. у ватиканській Залі Павла VI, Папа закликав згадувати у молитві народи, які страждають від воєн і насилля. Про це повідомляє Vatican News.

  • 28 Лютий 2024 (15:13)

    На полях заходу, організованого фундацією «Centesimus Annus - pro Pontifice» з нагоди вручення відзнаки «Економіка та суспільство», Державний Секретар також відповів на запитання журналістів щодо гіпотези Президента Франції про залучення військ країн Заходу у війну в Україні.

     

  • 28 Лютий 2024 (15:26)

    З нагоди 2-ї річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну, 22 лютого, італійський Державний монетно-поліграфічний інститут випустив бронзову медаль «Два роки українського опору», викарбувану за дизайном студентів Школи медальєрного мистецтва в Римі. Про це повідомляє пресслужба Релігійного товариства «Свята Софія».

  • 29 Лютий 2024 (11:46)

    Чеський парламент підтримав нові привілеї та повноваження для т. зв гомосексуальних партнерств. Поправка до чинних правил означає, що гомосексуальні партнерства матимуть майже такі ж права, як і подружні пари. Єдине, чого в Чехії їм не дозволили - це усиновлювати дітей, але й тут знайшли «двері в майбутнє».

  • 29 Лютий 2024 (12:24)

    Останніми днями Папа Франциск страждає від «легкої застуди», тому відразу після загальної аудієнції він вирушив до лікарні на короткотривале обстеження.

     

    «Після загальної аудієнції Папа Франциск поїхав у лікарню “Isola Tiberina - Gemelli Isola” для проведення деяких обстежень. Після того він повернувся до Ватикану», – інформує пресслужба Святого Престолу.

  • 29 Лютий 2024 (12:28)

    Уже 2 роки Україна живе в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія. Цей час кардинально змінив життя людей, зокрема й життя Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви. Блаженніший Святослав в інтерв’ю для католицького видання «Aleteia» розповів про свій духовний досвід у час війни, про те, як 2 роки повномасштабного вторгнення вплинули на нього, його служіння та життя українців загалом.

    Я зранений. Щоразу, коли російські ракети пролітають над моєю резиденцією, моя перша реакція — це надмірна активність

  • 29 Лютий 2024 (12:32)

    Минулої неділі понад 80 тис. чоловіків прибули до Апаресіди в рамках шістнадцятого паломництва чоловіків, які щодня моляться на вервиці. Це найбільша паломницька група, яка щороку прибуває до цієї святині.

    Спільна молитва вервиці для чоловіків була започаткована в 1936 році в місті Ітабі, в штаті Сержипі, розташованому в північно-східному регіоні Бразилії. Це сталося, коли наприкінці народних місій священник-капуцин отець Перегріно заохотив чоловіків до спільної молитви на вервиці.

  • 29 Лютий 2024 (12:43)

    Близько тисячі молодих християн, учнів християнських шкіл, минулої п’ятниці пройшли Via Dolorosa в Єрусалимі, молячись Хресну дорогу в намірі миру. Прилюдна молитва відбулася вперше після загострення конфлікту в Святій Землі.

     

  • 29 Лютий 2024 (12:46)

    Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор відвідав монастир Згромадження Сестер Святого Йосифа Обручника Непорочної Діви Марії.

    У своєму зверненні до сестер владика наголосив:

  • 29 Лютий 2024 (12:48)

    25 лютого в м. Вотерфорд в Ірландії помолилися Хресну дорогу до 2-ї річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

    Про це повідомила парафія УГКЦ у Вотерфорді.

    На молитовному заході були присутні почесні гості, зокрема мер Вотерфорда Джо Конвей (Joe Conway), ірландці, які прийшли підтримати українців, парафіяни з Вотерфорда, Кілкенні, Вексфорда й інших містечок.

    У промові о. Андрій Сов’як зазначив, що молитва поповнює духовні й моральні сили, єднає нас із живим Богом — Ісусом Христом.

  • 29 Лютий 2024 (12:51)

    Думками про завдання синоду загалом і єпископів зокрема поділився Папа Франциск, зустрічаючись із Синодом Єпископів Вірменської Католицької Церкви.

     

  • 29 Лютий 2024 (12:57)

    Під час 55-ї сесії Ради з прав людини, що відбувається в Женеві, Постійний Спостерігач Святого Престолу при ООН висловив тривогу з приводу численних порушень прав людини в світі і підкреслив, що «в процесах прийняття рішень і багатосторонньої дипломатії людська гідність повинна бути в центрі уваги, й так само повинна бути керівним принципом у розвитку та у використанні штучного інтелекту»

     

  • 29 Лютий 2024 (13:04)

    Сестри Чину святого Василія Великого (ЧСВВ) стали лауреатками нагороди «Lumen Christi» 2023–2024 від «Catholic Extension Society». Однією із лауреаток є випускниця Українського католицького університету сестра Лукія Мурашко.

  • 1 Березень 2024 (09:22)

    Хай початок беатифікаційного процесу патріарха Любомира Гузара слугує унікальним моментом відновлення наших сил, а слуга Божий Любомир хай буде особливим покровителем нашої зраненої України, молільником на небесах за її перемогу над російським агресором, за справедливий мир і справжню любов для Батьківщини!

     

    Преосвященні владики!
    Всечесні отці!
    Преподобні сестри та брати в монашестві!
    Достойні учасники Форуму соціального служіння нашої Києво-Галицької митрополії!
    Дорогі гості та учасники сьогоднішньої події!

    Слава Ісусу Христу!

Сторінки