Мусимо говорити правду і йти за Христом, навіть ціною мучеництва,- єп. Стрікленд
  • Пон, 15/05/2023 - 16:24

«Мусимо іти за Христом, навіть якщо це вимагає посвяти. Мусимо говорити правду, а не повторювати те, що від нас хоче фірма чи решта родини. Маємо бути готовими померти за віру», - зазначив американський єпископ Джозеф Стрікленд.

Єпископ Джозеф Стрікленд з єпархії Тайлер у Техасі говорив у своїй програмі «Bishop Strickland Show» про необхідність чинити спротив абортам та про значення мучеництва у житті християн.

«Аборт є фундаментом усього того насильства, яке ми сьогодні бачимо, усіх проблем, усього браку поваги до людини, не лише пошани до її життя,.. але й до осіб, їхніх прав, їхньої свободи – усього того, на чому базувалась уся наша країна»,- сказав він.

«Те, що було найкраще у Америці – повага до інших, право на свободу слова, право на самозахист – усе це піддається ерозії, бо немає основної поваги до життя», - додав він.

«Маємо говорити в імені Ісуса і наголошувати, що це ім’я означає: що кожна зачата дитина є посвячена Богові. Ми маємо бути їхнім голосом», - наголосив єпископ, коментуючи лист глави єпископату США Тімоті Брольйо, який засудив голосування в американському Сенаті, де аборт додали до переліку процедур, що фінансуються з федерального департаменту у справах ветеранів.

«Слід дуже чітко виступати проти абортів; занадто багато людей дозволили втягнути себе в такий поганий підхід, у відсутність пошани до життя. Те, що відбувається, є все більш жорстоке. Треба виступати проти цього, бо мовчання призводить до того, що ми стаємо співучасниками таких подій»,- додав він, коментуючи проабортивні рішення, прийняті у штаті Міннесота.

Єпископ також говорив про свідчення перших мучеників Церкви: «Вони для нас є надхненням; впродовж століть – від першого і аж до ХХІ – люди гинули за віру в те, що Христос помер за нас… Так як Церква проголошує від тих часів, «кров мучеників є засівом віри». Це – нагадуванням про те, за що ми хочемо померти, що наше життя в Христі є чимось, за що усі повинні хотіти померти», - сказав він.

«Ми повинні дивитись на апостолів як на модель віри. Коли падаємо, коли є слабкими…[…] якщо повертаємось, можемо отримати прощення і силу, щоб надалі жити вірою»,- додав єп. Стрікленд.

На завершення американський єрарх закликав усіх говорити правду: «Неважливо ким ми є: матерями, татами, чи людьми бізнесу – маємо говорити правду. Не можемо говорити те, що говорить решта нашої родини чи наша фірма. Маємо іти за Христом, навіть якщо це вимагає опору чи деколи і очевидної посвяти».