Мусульманські лідери засуджують вигнання християн з Іраку
  • Чтв, 14/08/2014 - 12:26

Зʼявилися перші коментарі щодо опублікованої 13 серпня заяви Папської Ради сприяння єдності християн, в якій пролунав заклик до релігійних лідерів засудити варварську діяльність по відношенню до християн і інших меншин в Іраку. Одним із перших відреагував Союз ісламських спільнот і організацій у Італії.

Ця організація наголошує, що сили т.зв. Ісламської держави опираються на найманцях, які переважно походять з-за меж Іраку. Вказано також, що іракські мусульмани є проти такого ставлення і першими виступають на захист християн, і не лише у військовому плані. Наголошується, що і визнавці ісламу стають жертвами джихадистів у Іраку. «Саме тому, через етичні і культурні причини, ми є солідарними з християнами в Іраку і іншими переслідуваними меншинами», – йдеться у заяві італійського союзу мусульманських спільнот.

Ісламську державу засудив також найвищий авторитет суннітів у Єгипті. Великий муфтій Шавкі Аллам зазначив, що «вона є небезпекою для ісламу і мусульман», яка вбивствами і поширенням корупції руйнує образ цієї релігії. В свою чергу, імам Великої Мечеті в Парижі Даліл Бубекер закликав представників мусульманських країн до чіткого відмежування від діяльності Ісламської держави. «Я б хотів, щоб мусульманські країни подолали присутню зараз байдужість щодо різанини християн. Це справа, по відношенню до якої мусульмани не повинні мовчати», – наголосив паризький імам.