МЗС України звинувачує Росію у репресіях проти вірян Київського Патріархату у Криму
  • Чтв, 05/06/2014 - 19:42

Міністерство закордонних справ України висловлює занепокоєння у зв'язку з посиленням антиукраїнських репресивних дій Росії на території Криму, зокрема, щодо духовенства і віруючих Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Про це йдеться в заяві МЗС, передає Еспресо.TV.

"Не припиняючи утисків освітніх прав україномовних громадян України в АР Крим, репресій проти українських журналістів та усіх громадян, котрі незгодні з насильницькою та сфальсифікованою окупацією півострова Кремлем, російські окупанти розпочали масштабне гоніння і фізичне насильство проти духовенства й вірян Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату", - йдеться в заяві.

В МЗС зазначають, що дискримінація, тиск і погрози, яким релігійна громада піддавалася протягом останніх трьох місяців, переросли в побиття, знищення майна і захоплення релігійних споруд озброєними людьми з Росії.

"1 червня ц.р. так звані російські козаки зі зброєю в руках вчинили погром Церкви Покрови Пресвятої Богородиці в селищі Перевальне, розправу над мирними віруючими, серед яких були жінки і діти. Такі злочини з боку російських окупантів створюють реальну загрозу для життя і безпеки священнослужителів Кримської єпархії, членів їх сімей, а також прихожан", - зазначили у відомстві.

У зв’язку з цим МЗС вимагає від Росії припинити «варварську та лицемірну політику, яка становить загрозу не лише для України та її громадян, але й для всього міжнародного співтовариства».

Нагадаємо, 1 червня група озброєних людей вибила двері й увірвалася до храму УПЦ КП, розташованого біля КПП військової частини в селі Перевальне у Криму.

Сталося це після того, як до храму під'їхав автомобіль, в якому свідки побачили помічника настоятеля місцевої громади Московського Патріархату.

В результаті нападу постраждали вагітна жінка та хвора донька священика.

Джерело: РІСУ