На адресу УГКЦ з-за кордону приходять листи солідарності з боку різних церковних інституцій
  • Втр, 25/02/2014 - 00:50

У ці трагічні для України дні на ім’я ієрархів УГКЦ надходила велика кількість листів із висловами підтримки та солідарності з боку різних церковних інституцій з-за кордону.

«Інтенсивна молитва до Бога-Отця нашого, яка лине і від нас, допоможе правильно вирішити ситуацію в Україні в мирі, справедливості, а також повазі до свободи і прав людини», - пише єпископ  Чезаре Лодесерто з Молдови.

Преосвященний Юсіф Суіф, Архиєпископ маронітів Кіпру, висловлюючи свою солідарність, зазначив у листі, що в цей час він відчуває себе особливо близьким із українськими братами і сестрами: «Я разом з вами у молитві та братерській солідарності».

Крім цього, Рада Єпископських Конференцій Європи висловила свою позицію щодо останніх  подій в Україні в офіційному повідомленні. «У контексті недавнього спалаху насильства в Україні Рада Єпископських Конференцій Європи запрошує єпископів і всі Церкви в Європі приєднатися до молитов Святішого Отця за Церкви та народ України в ці вкрай несприятливі дні», - ідеться в документі.

«Ситуація у вашій країні продовжує нас тривожити. Тому ми в думках і молитвах із вами», - висловився Генеральний секретар Комісії єпископатів європейського співтовариства о. Патрік Дейлі.

Єпископ-помічник Фагараш-Альба-Юлія  Румунської Католицької Церкви, вікарій Бухареста Міхай Фратіла також запевнив у молитовній підтримці український народ, зазначаючи, що цей народ є мужнім.

Департамент інформації УГКЦ