На батьківщині блаженного Симеонa Лукача триває проща родин
  • Пон, 03/06/2019 - 12:29

Програма прощі передбачає нічні молитовні чування, а її кульмінацією стане Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Митрополит Володимир Війтишин.

Сьогодні, 1 червня, у с. Старуня, Богородчанського району, розпочалася проща родин. Паломники з різних куточків Прикарпаття зібралися на батьківщини блаженного Симеона Лукача, щоби у спільній молитві просити в Господа благословення для своїх близьких та рідних.

Рано-вранці сотні прочан вирушили від Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську, подолали 36 км. та прийшли на батьківщину блаженного Симеона Лукача.

Після невеликого відпочинку всі прочани були поділені на старшу та молодшу групу, кожна з яких має свою унікальну програму. Протягом всього часу прощі буде можливість приступити до Святого Таїнства Покаяння.

Також в програмі прощі є Велика Вечірня з Литією, перегляд фільму про блаженного Симеона Лукача, молитви-благословення сімей, молебень і т. д.

Окремо слід виділити мистецько-євангелізаційну програму. Для прочан виступатимуть такі відомі особистості як о. Олексій Саранчук, Світлана Весна, Оксана Сливка, Галина Баранкевич. Також запланований виступ тріо священиків «Новий час» зі Сокальсько-Жовківської єпархії.

Додамо, що проща розрахована на два дні, а її кульмінацією стане Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.