На Черкащині презентували Стратегію соціального служіння УГКЦ
  • Пон, 03/06/2019 - 12:29

1 червня 2019 року у Черкасах розпочали втілення Стратегії соціального служіння УГКЦ.

Цього дня о. Андрій Боднарук, співвідповідальний за втілення у життя цієї стратегії на теренах Київської Архиєпархії, відвідав громаду Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у місті Черкаси, де презентував черкащанам кроки Церкви в напрямку розвитку та оживлення у громадах УГКЦ програми соціального служіння.

Звертаючись до присутніх о. Андрій зазначив, що розвиток цієї стратегії на Черкащині сприятиме оживленню наших громад, які у любові будуть віддано служити ближнім: «Бог чекає від нас такої відданості де кожна молитва, кожна поставлена у церкві свічка, кожна панахида будуть не пустими жестами, а видимими ділами нашої віри! Лише в такий спосіб зможемо показати правдиве лице Господнє – лише тоді коли служитимемо Богу в людях зможемо бути правдиво віруючими християнами», – зазначив священик.

Додамо, що зустріч пройшла у три етапи, де спершу о. Андрій зустрівся із парохом місцевої громади о. Юліаном Шереметою, з яким було обговорено актуальний стан соціального життя парафії, а опісля було обрано орієнтири, якими у Черкасах розвиватимуть соціальне служіння.

У другому етапі візиту у Черкасах відбулася спільна Божественна Літургія соціальної команди УГКЦ у Черкасах. Учасники послухали соціально спрямовану проповідь, у якій проповідник звернув увагу на дієву віру християн.

Під час третього етапу відбулася загальна зустріч із представниками парафії, під час якої було обговорено ключові інструменти будови соціальної команди громади на місцевому рівні.

Прес-служба Київської Архиєпархії