На Філіппінах моляться за те, щоб випав дощ
  • Чтв, 21/03/2019 - 11:14

Майже 7 мільйонів людей відчувають важкі наслідки браку води в столиці Філіппін і її околицях. До загальнонаціональної молитви за дощ закликав Архиєпископ Маніли, кардинал Луїс Антоніо Тагле.

Філіппінські експерти зазначають, що те, що зараз переживає країна, є наслідком лагідного El Niño. Це погодне явище полягає в тому, що над поверхнею вод впродовж довгого часу утримується температура, вища середньої. Це провокує значні зміни в погоді у всьому світі, власне на суші, і особливо в регіонах Південно-Східної Азії.

Як інформує Vatican News, кілька днів тому президент Родріго Дутерте наказав приватним фірмам випустити воду з греблі на півночі країни, щоб забезпечити водою мешканців столиці впродовж наступних 150 днів.

«Ми просимо Бога усього створіння, Котрий наказує вітрам і Котрого слухаються моря, щоб зіслав нам дощ», - закликає кардинал Тагле. Молитви в усіх парафіях мають відбуватись щодня, а також під час недільних Літургій. Окрім молитви про дощ, вірні також просять про духовне натхнення, щоб ділитись  з іншими тим, що мають, та брати на себе відповідальність за ближніх.