На Інтерактивну карту УГКЦ нанесено 2885 позначок
  • Чтв, 19/09/2019 - 15:34

Станом на вересень 2019 року на Інтерактивну карту УГКЦ нанесено 2885 позначок. Це катедральні собори, парафіяльні храми, каплиці, монастирі, навчальні заклади: вищі, середні та початкові, а також душпастирства, осередки, громади та музеї Української Греко-Католицької Церкви в Україні та на поселеннях, в країнах, де мешкають українці.

Серед останніх місць, нанесених на карту map.ugcc.ua, зокрема є церкви та парафії Рава-Руського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії, окремі душпастирства в Іспанії, парафії УГКЦ у місті Бориславі, українські греко-католицькі церкви міста Куритиба та її околиць, нові душпастирства у Польщі та Швейцарії, а також інші храми, громади та осередки УГКЦ. Крім того, постійно робляться доповнення та оновлення інформації для наявних позначок парафій та громад.

Адміністрація Інтерактивної карти вдячна за допомогу мирянам та духовенству УГКЦ з усього світу, за надіслану інформацію та ілюстративні матеріали, що дозволяють наносити все нові й нові локації.

«Приємно констатувати, що з часу започаткування карти і дотепер вона стала знаною в середовищі вірних УГКЦ, а й поза межами нашої Церкви. Як результат, тепер уже не тільки ми самі шукаємо потрібну інформацію, а нам її надсилають з проханням зробити нову позначку структурної одиниці УГКЦ, якої дотепер не було позначено. Спільними зусиллями ми досягнемо гарного результату», - сказав у коментарі о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

Нагадаємо, Інтерактивна карта УГКЦ не зможе наповнюватися без вашої допомоги. Чим ви можете допомогти?

На інтерактивну карту наносяться місця, де регулярно відбуваються Літургії Української Греко-Католицької Церкви. Це церкви, каплиці, монастирі, душпастирства, а також навчальні заклади.

Що нам потрібно?

1. назва парафії або храму (каплиці, монастиря, навчального закладу) + населений пункт, область (або країна)
2. координати
3. підпорядкування (деканат або протопресвітерство; єпархія або екзархат)
4. фотографії
5. адреса
6. контактний телефон
7. контактна електронна адреса
8. вебсайт (також сторінки у соцмережах, якщо є)
9. розклад богослужінь
10. час сповіді
11. час, коли храм відчинений
12. коротка історія парафії і храму
13. сучасне життя парафії (спільноти, події, заходи)
14. чи є в храмі мощі святих, чудотворне джерело (каплиці), чудотворна ікона.

Якщо ви не знаходите своєї, або відомої вам парафії на карті УГКЦ, або чогось із перелічених пунктів щодо вашої церкви чи каплиці, ви можете надсилати нам інформацію про неї.

Куди надсилати?

  1. Електронна скринька карти mapugcc@gmail.com
  2. Приватним повідомленням на сторінку Карти https://www.facebook.com/mapugcc/