На Кубі католикам повернули каплицю святого Тарцізія
  • Птн, 23/08/2013 - 12:02

15 серпня, з нагоди літургійної пам'яті святого римського мученика Тарцизія, єпископ кубинської єпархії Сантісімо-Сальвадор-де-Баямо-Мансанільо монс. Альваро Бейра Луарка був присутній на церемонії посвячення міської каплиці. Каплиця в ім'я святого Тарцизія була повернута Католицькій Церкві тільки в січні цього року, через п'ятдесят два роки після її конфіскації комуністичною державою.

У своїй проповіді монс. Луарка підкреслив важливість для християн знову мати місце для прославлення та подяки Бога, де громада може ділитися з Господом своїми турботами. Святкову Божественну літургію супроводжували співи, виконені місцевим хором Святої Цецилії. На закінчення урочистості було оголошено, що відтепер в каплиці щотижнево буде відбуватися Свята Літургія, а також проходитимуть курси катехизації для дорослих і дітей.

Каплиця святого Тарцизія в місті Мансанільо на півдні країни була побудована в 50-х роках XX століття завдяки ініціативі отця-францисканця Хезуса Іраоли на кошти віруючих місцевих християнських громад. У 1961 році церква була конфіскована і націоналізована кубинським революційним режимом. У той час в кубинську державну власність перейшли 339 католицьких шкіл та два католицьких університети: Святого Томи з Вілланови і Ла Салле в Гавані.

У січні цього року, коментуючи повернення храму віруючим, монс. Альваро Бейра Луарка говорив про «абсолютно позитивний» жест, який церква приймає «з великою радістю». Сім місяців тому кубинський уряд також виділив для Церкви ще одну ділянку землі для будівництва церковної інфраструктури, призначеної для жителів регіонів Кауто Ембаркадеро і Ріо Кауто.

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va