на Личакові у Львові молитовно вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні
  • Птн, 22/11/2019 - 11:06

21 листопада 2019 року, у День гідності та свободи екуменічною Панахидою на Личаківському цвинтарі у Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.

«Завдяки Революції гідності ми зрозуміли, що здатні в цьому житті щось змінювати. Не лише для того, щоб розвалити минуле, але щоб дати собі зрозуміти: я можу в цьому житті щось змінити.Передусім ми можемо змінити себе, свої думки, усвідомити те, що Європа, євроінтеграція, починається з моєї голови, з мого серця, з вміння правильно мислити, сприймати життя довкола.  Вдивляючись в обличчя Героїв Небесної сотні, ми чуємо ці слова: «Ти все ще можеш, ти можеш будувати країну, можеш бути іншим, не таким, як колись, ти можеш щось змінити у цьому світі». 

А друге слово, яке для мене також зародилося на Майдані – це якість. Ми побачили, що в цій країні можуть бути якісні речі. Справжні стосунки, добре медичне обслуговування. Ми знаємо, що на Майдані зародився дуже серйозний волонтерський рух. І волонтери  безкоштовно робили все. Вони замінили навіть багато державних структур, які в той час перестали працювати. Ми тоді якось змогли все по-іншому будувати, і в наших стосунках зародилася якість, пропала показуха. Маємо пам’ятати цих два слова – «ти можеш», нашу здатність і якість, яких потребує наша країна і сьогодення. Я думаю, що кожен, живучи все своє життя,  має цей дух Революції гідності, здатності й уміння до змін берегти у своєму серці», – підкреслив владика-номінант Степан Сус.

Під час молитви поіменно згадали кожного Героя і поклали квіти до їхніх могил. До заходів також долучилися міський голова Львова Андрій Садовий, а також заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.