На Луганщині освятили каплицю Святого архангела Михаїла
  • Втр, 23/06/2015 - 09:45

21 червня у с. Побєда на Луганщині владика Богдан (Манишин), голова Координаційної ради душпастирства у критичних ситуаціях УГКЦ, разом з 11-ма військовими капеланами освятив каплицю Святого архангела Михаїла.

«Коли страх і безлад довкола нас можуть затьмарити спокій у нашому серці, тільки світло надії здатне розсіяти непроглядну темряву людського відчаю, – звернувся до присутніх владика Богдан. – Шлях до розуміння, до вирішення проблем, до внутрішнього спокою, до світла, до перемоги, на яку щиро сподіваємося, прокладається, у християнському розумінні, саме нашою терпеливістю! А значить – надією, яка стає постійним активним, щирим і щедрим виявом нашої віри в остаточну перемогу добра над злом».

Як відомо, саме в цьому населеному пункті розташовувалися українські війська, з якими перебували греко-католицькі капелани. Завдяки військовослужбовцям 3-го окремого мотопіхотного батальйону 24-ї механізованої бригади та військовим капеланам вдалося звести тут каплицю.

На освячення також прийшли й місцеві мешканці. Для них ця подія стала визначною, адже селяни взагалі не мали куди приходити на молитву. Біля храму спорудили також пам’ятний меморіал загиблим на цьому місці. За офіційними даними тут загинуло 17 осіб.

Наприкінці єпископ вручив грамоти тим, хто зводив цей Божий дім. Основним її ідейником є о. Орест Сало, який в зоні АТО спорудив уже три каплиці.

«Із цієї події ми бачимо те, що українські військові плекають справді велику любов у своїх серцях. По собі вони залишають вияв великої любові – зводять храми. Так військові разом із капеланами роблять велику справу для місцевого населення», – прокоментував о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур.