На свято Миколая владика Венедикт завітав до Унева
  • Чтв, 20/12/2012 - 19:19

19 грудня, у день празнику св. Миколая Чудотворця Архиєпископа Мир Ликійських, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський відвідав Святоуспенську Унівську Лавру Студійського Уставу.

 

В часі свого візиту владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію, виголосив проповідь та здійснив поставлення у пресвітери диякона Назарія Балінського.

 

Перед початком Богослуження владика Венедикт благословив священичі та єпископські ризи, які своїми власними стараннями виготовили унівські парафіяни.

 

Разом з єпископом в цей святковий день молились, Преосвященний владика - емерит Юліан, архимандрит монастиря, братія унівської лаври, священики сусідніх парафій та родина і близькі новопоставленого пресвітера Назарія.

 

Під час Божественної Літургії владика виголосив проповідь у якій закликав усім нам брати приклад зі Святого Миколая і робити добро не чекаючи за це нічого взамін: «Коли нам хтось робить добро, ми завжди раді цьому – сказав владика – значить в нас просинається той чоловік, який радий не тільки, щоб йому робили добро, але щоб самому робити добро. І почитання Миколая для нас таке важливе тому, що у кожному з нас живе цей «Миколай» – той, хто здатний робити добро просто так, не зважаючи ні на що і ні на кого.

 

Святкуючи це свято, очікуючи подарунків і даруючи їх комусь, стараймося, щоб ці радісні почуття і захопливі пережиття, усвідомлення, що ми створені творити добро, супроводжували нас не лише в цей день, але у всі дні нашого життя» – завершив своє слово владика Венедикт.

 

По завершенні спільної молитви владика висловив подяку усім отцям, які спільно молились, в особливіший спосіб жертводавцям, які своєю працею та коштами спричинились до пошиття нових священичих риз і всім хто прийшов у такий сніжний день до храму, щоб молитвою вшанувати одного з «найулюбленіших» для українців святих.

 

Також слова привітань в цей день лунали і для о. Назарія з побажаннями чистого і бездоганного священичого служіння для добра Архиєпархії та цілої Церкви загалом.

Прес-служба Львівської архиєпархії