На залізничному вокзалі Коломиї відзначили 150-ліття від дня прибуття першого потяга Львів-Чернівці
  • Чтв, 08/09/2016 - 18:19

Сьогодні у Коломиї на пероні залізничного вокзалу відбулися урочистості з нагоди 150-річчя від дня прибуття першого потяга Львів-Чернівці через Коломию.

Пополудні пронизливий гудок старого раритетного паротяга, який вигулькнув на повороті рейок возвістив початок урочистого дійства. Паротяг посопів, пофуркотів, випустив пару і зупинився на вокзалі, зірвавши бурхливі аплодисменти. Урочистості розпочалися, пише “Дзеркало Коломиї”.

Працівників колії та усіх присутніх благословили владика УПЦ КП Юліан Гатала та протосинкел Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Богдан Іванюк. До вітального слова запрошено начальника Івано-Франківської дирекції громадських перевезень Ярослава Лучка, котрий має до Коломиї пряме відношення, бо освоював саме тут свою професію колійовця. Пан Лучко не приховував скрутного матеріального становища, в якому опинилася залізниця. Не зважаючи на це,мережа залізничних сполучень нашої області працює без збоїв.

Привітали працівників вокзалу з ювілеєм керівники міста й району. А голова районної ради Роман Дячук, як виявилося, за своїм першим фахом – залізничний інженер, тому всю роботу колійовців знає зсередини.

Спеціально до ювілею презентували прямо на платформі нову книжку відомого коломийського краєзнавеця і гумориста Миколи Савчука “Ювілейний маршрут Коломийської колії”, яка опублікована в серії Валерія Ковтуна “Коломийська бібліотека”.