Набрала чинності угода між Святим Престолом і Китаєм
  • Срд, 19/12/2012 - 15:46

17 грудня в Ватикані та Тайбеї відбувся обмін нотами, в яких Державний Секретаріат Ватикану і Міністерство закордонних справ Китаю повідомили про виконання процедур, необхідних для набрання чинності Угоди між "Конгрегацією Католицької Освіти Святого Престолу і Міністерством освіти Китайської Республіки про співробітництво в галузі вищої освіти і про визнання вищої освіти, кваліфікацій, дипломів та ступенів ".

 

Угода, що складається з 23 статей, викладених англійською мовою, була підписана в Тайбеї 2 грудня 2011 кардиналом Зеноном Грохолевским, префектом Конгрегації Католицької Освіти, і Ву Чінг-дзі, міністром освіти Китайської Республіки. 20 листопада поточного року Парламентська асамблея Китаю затвердили його одноголосно.

 

Як зазначається у повідомленні Конгрегації, мова йде насамперед про католицькі навчальні заклади на Тайвані, які як і раніше є центрами "несення християнських цінностей в академічне середовище". Документ передбачає визнання унікального характеру католицької освітньої системи. Мова тут йде про повагу до канонічного статусу таких навчальних закладів, дотримання ними католицького профілю, виключної юрисдикції Святого Престолу щодо змісту, програм та призначення керівників і викладачів, а також зобов'язання останніх до моральної поведінки, відповідних католицькому навчанню і моральності.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va