Напади на церкви під час демонстрацій в Мексиці
  • Чтв, 11/06/2020 - 22:16

На катедральний собор в Халапа в мексиканському штаті Веракрус і Храм Спокути Найсвятішу Серцю Ісуса, відомий як Ель Бітеріо напали під час маршу протесту проти репресій поліції. Вандали малювали образливі написи на стінах культових споруд. Близько 50 анархістів також завдали шкоди різним громадським та приватним будівлям у центрі міста.

Уже тиждень у Мексиці тривають демонстрації проти насильства в поліції, як наслідок подій, що нещодавно відбулися в США. Однак вони стали приводом для невиправданого спустошення та насильства щодо різних установ.

За даними місцевих ЗМІ, з 1 червня в Халапі напали на п'ять церков.

Архиєпископ Хесус Карлос Кабреро з Сан-Луїс Потосі рішуче виступив проти жорстоких дій, вказуючи на те, що саме неповнолітні скоїли вандалізм. Їх очолювали лідери в масках, які не показують обличчя, але використовують економічні потреби молоді, щоб спровокувати їх на руйнування об’єктів і розпалювання соціальних заворушень.

Єрарх заявив, що поточні події в Мексиці є «ефектом доміно», який розпочався в Сполучених Штатах зі смертю афроамериканця, якого вбила поліція. Кілька міст та мексиканських штатів приєдналися до протестів проти зловживань поліції.