Нападники збірної Франції з футболу – католики
  • Срд, 25/07/2018 - 12:17

У Франції не втихають коментарі не лише щодо гри, але й віри французьких футболістів. Католицький тижневик «La Vie» нагадує, що нападники французької збірної є католиками.

Як інформує портал католицького видання «La Vie», двоє форвардів французької збірної з футболу - Антуан Грізманн і Олів'є Жіру - є католиками, котрі не соромляться визнавати свою віру.

«Олів'є Жіру пообіцяв поголити голову у випадку перемоги, однак його стримала поважна причина: «22 липня відбудеться хрещення мого третього сина» - з радісною посмішкою повідомив він в ефірі TF1 після вручення кубку», - нагадує портал. Окрім того, на правому передпліччі він має татуювання, що містить перший рядок 23 псалма латинською мовою: «Господь - мій пастир, нічого мені не бракуватиме».

Це вже не вперше французькі ЗМІ пишуть про віру 32-річного футболіста. Минулого року портал tele-loisirs.fr цитував його слова: «Кожного дня я розмовляю з Ісусом. Це дозволяє мені добре розпочати свій день… Мені також вдається молитись під час матчів. Деколи не все вдається так, як тобі хочеться, тому просиш про допомогу Ісуса. Це допомагає мені заново зосередитись на тому, що є найважливішим. Розмова з Ним допомагає мені провітрити голову. Вона може тривати всього кілька секунд, однак в результаті мені вдається позбутись розчарування». Раніше, в 2016 році Жіру розповідав про те, що регулярно читає книжку розважань про віру «Ісус говорить до тебе», інформує wiara.pl.

Стосовно Грізманна, католицький портал нагадує, що одним, але не єдиним, свідченням його віри є два татуювання: одне із зображенням Христа, а друге – Марії. «La Vie» також посилається на автобіографію Антуана під назвою «Поза усмішкою», в якій він розповідає серед іншого про свою віру, яку успадкував від матері, котра є «відданою католичкою».