Напередодні Гелловіна: замість того, щоб лякати, святкуймо зі святими
  • Срд, 30/10/2019 - 13:25

“Гелловін – це звичай, чужий нашій культурі, традиції та вірі. Замість того, щоб лякати, святкуймо зі святими. Заохочую долучитися до акції Holy Wins, тобто “Святий перемагає”, що пропагує святість, радість і доброту”, – сказав речник польського єпископату о. Павел Рител-Андріанік.

Священник додав, що головними адресатами акції Holy Wins є діти, молодь і сім’ї загалом. Також він наголосив: “У хороводах і балах святих йдеться про єдність між поколіннями та ділення радістю”. Отець Рител-Андріанік зазначив: ”Саме зараз, якраз напередодні дня Всіх Святих, варто нагадати, що всі ми покликані до святості”.
Речник єпископату наголосив: “Християни не святкують Гелловін. Ми святкуємо урочистість Всіх Святих, а також пам’ятаємо про тих, які відійшли, особливо у Задушний День”.

Акція Holy Wins – це позитивна альтернатива для Гелловіна. У рамках акції Holy Wins по всій Польщі відбувається багато різноманітних подій, серед яких Бали Всіх Святих, Марші Святих, процесії та богослужіння, інформує wiara.pl.