Напередодні візиту Папи у Чилі було підірвано три католицькі храми
  • Пон, 15/01/2018 - 10:27

Три католицькі храми були підірвані в столиці Чилі за кілька днів до запланованого візиту Папи Франциска до цієї країни.

Злочинці розмістили вибухові пристрої у трьох храмах в Сантьяго, а в одному храмі залишили пряму погрозу Папі, зазначаючи, що наступна вибухівка буде «у твоїй сутані».

Президент країни Мішель Бачелет зазначила, що ці події є «дуже дивними, оскільки їх неможливо ідентифікувати з якоюсь конкретною групою». «Мені розповіли, що коли Папа відвідував Колумбію, то там були групи, які подавали ознаки протесту. В демократії люди можуть висловлюватись в міру мирного і відповідного шляху», - додала вона.

Як інформує Catholic Herald, влада країни очікує під час папського візиту певних протестів, пов’язаних із сексуальними зловживаннями духовенства, однак така пряма погроза насильства є першою.

Повідомлення-погроза, яку залишили в одному із храмів, було написано іспанською, а всі букви, що вказують на граматичний рід, було замінено на «х» - така практика типова серед радикальних лівих активістів.

«Ми ніколи не піддамось пануванню, яке ти хочеш накинути на наші тіла, наші ідеї і вчинки, бо ми були народжені вільними обрати той шлях, який хочемо. Проти кожного монаха і монахині, і проти кожного проповідника. Тіла вільні, нечисті і дикі», - йдеться у повідомленні.

Злочинці додали, що нападатимуть на «огидну мораль» Папи «вогнем боротьби».

«Свободу усім політичним в’язням світу! Звільнити Валлмапу [корінну територію]! Автономія і спротив! Папа Франциск, наступна вибухівка буде у твоїй сутані!», - такими словами завершується повідомлення.

Також стало відомо, що поліції вдалось знешкодити вибухівку, закладену в четвертому храмі. Зловмисники залишили там граффіті, в якому запитують про вартість поїздки Папи в той час, коли «вбогі помирають».

Візит Папи Франциска до Чилі запланований на 15-18 січня.