Народи Амазонії мають, що сказати світові
  • Пон, 07/10/2019 - 16:32

Корінні народи Панамазонського регіону мають що сказати сучасному світові, підкреслювалося в ході брифінгу, що пройшов 7 жовтня 2019 року в прес-службі Святого Престолу.

Під час зустрічі учасників асамблеї з журналістами зазначалося, що в інформуванні про Синод Єпископів важливо користуватися даними, які надходять з офіційних джерел, щоб не допустити існування двох різних асамблей, одна з яких насправді відбувається у Ватикані, а друга - створюється ЗМІ.

Учасники брифінгу звертали увагу на важливість слухання народів Панамазонського регіону. З цієї причини в Синоді Єпископів, разом з церковними єрархами, беруть участь також місіонери і представники корінних народів. Потрібно зробити більш помітними ці народи, бо вони мають що сказати світові, говорили учасники прес-конференції.

Як інформує Vatican News, Зверталася увага на важку ситуацію жінок в Панамазонському регіоні, на проблеми, пов'язані з торгівлею наркотиками, бідністю. Йшлося про труднощі з проповідуванням, викликані незнанням місцевих мов корінних народів, браком священників, в зв'язку з чим, деякі пастирські функції іноді змушені виконувати місіонери.