«Наша Хата» є прекрасним осередком справжньої доброти
  • Пон, 03/08/2015 - 12:24

До «Нашої Хати» приїхала ще одна група іноземних волонтерів

Цього разу, це добровольці з Чехії, Голландії та Австрії. Працьовита команда з 7 ентузіастів сьогодні виконують у спільноті найрізноманітнішу роботу: допомагають бездомним, проводять з ними час та спілкуються, штукатурять стіни спільноти, а також займаються господарством. Варто зазначити,що майже усі іноземні гості є досить молодими та юними, але попри це мають шалене бажання зробити щось корисне для інших.

 «Я навчаюсь на соціального працівника, тому мені буде цікаво приїхати саме в Україну і попрацювати в якості social worker у «Нашій Хаті». У мене є досвід волонтерської праці, оскільки я була у Грузії, Азербайджані та Молдові. Після України хочу також відвідати інші слов’янські країни.  Мені подобається Україна, культура та люди. Подобається також діяльність «Нашої Хати», але маю одне маленьке зауваження: у «Нашій Хаті» потрібно заохочувати більше волонтерів чи соціальних працівників щоб ті проводили багато часу з учасниками спільноти і вчили їх у майбутньому адаптуватись  в суспільство, а не лише допомагати жити у притулку.» - говорить одна з волонтерів, Ведула з Чехії.

Усі учасники волонтерської програми проживають у «Нашій Хаті», там вони обідають та вечеряють разом з жителями цього притулку. Інколи час від час їдуть на екскурсію до Львова ,Дрогобича чи Трускавця. Ще одна  волонтерка - Пітра з Нідерландів каже, що «Наша Хата» є прекрасним осередком справжньої доброти : «Я захоплююсь культурою Східної Європи, тому обрала Україну,щоб приїхати як волонтер у «Нашу Хату», мені подобається ваша культурами тим,що вона нібито закрита від світу , але й водночас дуже відрізняється від голландської культури та є дуже багатою  і гарною. Приємно, що такому маленькому містечку діє така потужна спільнота взаємодопомоги «Наша Хата». Наша група волонтерів з різних куточків світу приїхала сюди,щоб,звісно,допомогти цьому осередку для безпритульних розвиватись і рухатись до рівня Європи»

Нагадаємо, що завдяки допомозі міжнародним партнерам та волонтерам прихисток для самотніх та безпритульних  цього року  дуже стрімко йде вгору, уже повністю зроблений фасад будівлі та завершилось утеплення приміщення.

 «Я ніколи не була в Україна, це нова  і дуже цікава країна для мене.  Так як я займаюсь волонтерською діяльністю, то одним з улюблених місць для мене тут стала «Наша Хата». Навіть якщо з іншими учасниками ми працюємо фізично з ранку до вечора, мені це подобається. Бо ми це робимо на великому ентузіазмі та робимо це не для себе, а для потребуючих в першу чергу» - ділиться враженнями Коріана з Голландію, котра також цього року вирішила внести свою лепту у розбудову «Нашої Хати».