«Нашу віру потрібно передавати від покоління до покоління», — владика Давид Мотюк, голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ
  • Чтв, 26/09/2019 - 17:25

У четвер, 26 вересня 2019 року, голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ владика Давид Мотюк у своєму зверненні привітав усіх голів єпархіальних катехитичних комісій і катехитів з Днем катехита.

«Вітаю всіх вас з початком нового катехитичного року! І висловлюю вам подяку від імені всіх душпастирів Церкви за ваше прекрасне служіння!» — зазначив владика Давид Мотюк, єпарх Едмонтонський.

Він поділився своїм життєвим досвідом про те, яку важливу роль для кожної людини відіграє вміння слухати свого ближнього: «Моєю вчителькою у третьому класі була пані Джеймс. Серед багатьох уроків, яких вона навчила нас, було те, наскільки важливим є слухання. Вона зробила це через гру, відому як "Поламаний телефон". У цій популярній дитячій забаві гравці стоять у колі, перший гравець придумує коротку фразу і шепоче її у вухо наступному. Другий гравець повторює фразу на вухо черговому гравцеві і так далі. Останній гравець вголос каже фразу, яка дійшла до нього. Суть гри полягає в тому, щоб порівняти, чи нагадує остання фраза першу, що може бути досить кумедно, коли це не відбувається (через погані навички слухання або коли хтось із гравців свідомо змінює фразу на половині шляху задля розваги!)», розповідає владика.

За його словами, бути катехитом означає «передавати далі». «Наша віра призначена для передавання від покоління до покоління. Дійсно, ми можемо судити про те, що робить парафію (або сім’ю як домашню Церкву) успішною у цьому питанні, за її здатністю передавати віру від одного покоління парафіян до іншого, тобто від батьків до своїх дітей, а відтак  до своїх онуків», —  наголосив єпископ.